Beste bezoeker. We hebben een nieuwe website en een nieuwe naam!!!
Je wordt nu binnen 10 seconden doorgestuurd naar www.muziektheateramersfoort.nl of klik op de link.

Open repetities 10 & 17 september!
Wij zoeken nieuwe zangers/spelers! Op dinsdag 10 en 17 september houden wij open repetities. Dé kans om van de warme sfeer in onze groep te proeven en vanaf het begin aan te sluiten bij onze nieuwe productie: URINETOWN. Urinetown is een succesvolle, komische Amerikaanse musical die wij op een heel bijzondere plek gaan uitvoeren. Dus heb je al wat ervaring of ben je gewoon heel erg enthousiast, kom dan naar een van onze open repetities. Aanmelden hoeft niet, maar is wel fijn. Wij zullen zorgen voor een warm welkom en een geweldige avond.

Meer info via pr@muziektheater-totaal.nl.


En kijk ook even naar de flyer! →

Vaarwel Queen of the Mist, bedankt voor alles...
In november 2018 en februari 2019 beleefden we twee bijzondere weekenden in Theater de Lieve Vrouw met de voorstelling Queen of the Mist. Terwijl we nog even nagenieten van alle fijne theatermomenten en de enthousiaste reacties van ons publiek zetten we weer koers naar nieuwe avonturen. De komende maanden gaan we aan de slag met persoonlijke coaching. En na de zomer beginnen de repetities voor weer een nieuwe grote productie.

Nog benieuwd hoe Queen of the Mist eruit zag? Blader dan eens door de prachtige foto's van Peter Putters.

Speciale voorstelling in de Driehoek
Op vrijdag 25 januari 2019 speelden we een verkorte versie van Queen of the Mist in wijkcentrum de Driehoek. Deze voorstelling werd speciaal gegeven voor bewoners uit de wijken Bosgebied, Vermeer-, Leusder- en Bergkwartier die niet zo gemakkelijk naar het theater kunnen komen en werd mede mogelijk gemaakt door buurtbudget. Het was een mooie intieme voorstelling voor een dankbaar publiek.

Opnieuw te gast bij EVA

Op donderdag 1 november 2018 waren we nogmaals te gast bij EVA radio, nu om te praten over de voorstelling Queen of the Mist. Te gast waren dit keer Kirsten, die de rol van Anna Edson Taylor op zich neemt, en Pieter, die onder meer kuiper, manager en president speelt in de voorstelling.

Het werd een levendig interview, waarin ook enkele fragmenten uit de oorspronkelijke off-Broadway musical te horen waren. Ook dit interview is weer in zijn geheel terug te luisteren op de website van EVA.

VSBfonds
De productie Queen of the Mist kwam tot stand mede dankzij een bijdrage van het VSBfonds. Het VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving.
In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: "Iedereen doet mee".

Voorproefjes klaar, nu het echte werk!
Op zondag 8 juli 2018 gaven we ons eerste voorproefje van Queen of the Mist tijdens Struinen in de Tuinen (drie keer zelfs). Het was prachtig weer en er was veel publiek, dat genoot van de voorstelling. Dus voor iedereen een geslaagde middag. Op zaterdag 8 september deden we dit nog eens dunnetjes over tijdens de Dag van de Amateurkunst, met een voorstelling in het Eemhuis en in de Sint Aegtenkapel. Ook deze konden op enthousiasme van het publiek rekenen.

Jubileum: Totaal 20 jaar!

In 1998 constateerde het Amersfoortse Opera en Operettegezelschap (AOOG) dat opera en operette wat uit de mode was geraakt. Musical had de toekomst! Er werd een jonge muzikaal leider aangetrokken, Reinier Bavinck, en samen gooiden ze het roer om. Amersfoortse Muziektheatergroep Totaal werd geboren! Dit jaar vieren we dus 20 jaar Totaal én 20 jaar Reinier als muzikaal leider. Dat moest gevierd worden met een reünie! Deze vond plaats op vrijdag 15 juni. We hadden een mooie opkomst en hebben samen gezellig gebarbecuet, herinneringen opgehaald en natuurlijk samen 20 jaar repertoire doorgezongen.

Totaal te gast bij EVA

Donderdag 14 juni was onze voorzitter Jennelien te gast bij EVA radio om te praten over het Gouden Vraagteken, een prijs in de vorm van een adviestraject die wij afgelopen maart wonnen.

Het hele interview, waar ook de gewonnen adviseur bij aanwezig was, is terug te luisteren op de website van EVA.

In het najaar mogen we terugkomen om te vertellen over onze voorstelling Queen of the Mist.

Totaal wint adviestraject Gouden Vraagteken

Totaal is in maart 2018, samen met twaalf andere culturele vrijwilligersorganisaties, winnaar geworden van het Gouden Vraagteken van de Provincie Utrecht. De prijs bestaat uit een Advies-op-Maat traject. Dit is onderdeel van het programma Cultuur Onderneemt, waarmee de provincie Utrecht het ondernemerschap van de culturele sector stimuleert.

Wij gaan dit Advies-op-maat traject gebruiken om te proberen om onze PR effectiever te maken. Zo kunnen we straks hopelijk onze ledenwerving en de promotie van onze voorstellingen een extra impuls geven!

2018 is het jaar van "Queen of the Mist"!
In 1901 lukt het voor het eerst iemand om in een ton de Niagara-watervallen af te gaan en heelhuids beneden te komen. Deze waaghals was alleen niet, zoals je wellicht zou denken, een stoere jonge kerel. Het was een eigenwijze dame van 63! Haar waagstuk leverde haar uiteindelijk echter niet de faam en rijkdom op waar ze op hoopte. Een opmerkelijk verhaal, zelfs zo opmerkelijk dat er een musical over geschreven is: Queen of the Mist. Deze productie is afwisselend tragisch en komisch en ademt helemaal de sfeer van het Amerika van begin vorige eeuw. Zoals inmiddels bijna gebruikelijk spelen we met Queen of the Mist weer een Nederlandse première! Eind november 2018 zijn we met deze avondvullende voorstelling weer te bewonderen in Theater de Lieve Vrouw, met een reprise begin februari 2019.
Overweeg je om mee te doen met Queen of the Mist, of ken je iemand die wellicht samen met ons dit mooie avontuur aan wil gaan?

Kom dan eens kijken op een van onze repetities. We repeteren normaliter elke dinsdag van 20:00 ongeveer 22:15.

Stuur voor meer informatie een mailtje naar pr@muziektheater-totaal.nl.

Dag Sinterklaasje
Vrijdag 1 december 2017 was het zover: drie uitvoeringen van Over de Grens in Theater de Lieve Vrouw. We hebben er van genoten en het publiek ook. Houd onze site in de gaten, binnenkort komt het fotoalbum online!

Promo
Bekijk voor een nadere kennismaking met Totaal ook eens onze promo!!