Op naar de laatste twee keer Queen of the Mist
Na het bijzondere premièreweekend van Queen of the Mist en nagenietend van de magische momenten en vele lovende reacties van ons publiek hadden we even tijd om op adem te komen. Nu gaan we alles weer fijnslijpen om het eerste weekend van februari de laatste twee voorstellingen te spelen. Nieuwsgierig hoe het eruit ziet? Blader eens door de prachtige foto's van Peter Putters.

Nog niet geweest? Grijp dan alsnog je kans en bestel snel kaarten voor de laatste uitvoeringen van dit bijzondere stuk op de website van Theater de Lieve Vrouw.

Speciale voorstelling in de Driehoek
Op vrijdag 25 januari spelen we een verkorte versie van Queen of the Mist in wijkcentrum de Driehoek. Deze voorstelling wordt speciaal gegeven voor bewoners uit de wijken Bosgebied, Vermeer-, Leusder- en Bergkwartier die niet zo gemakkelijk naar het theater kunnen komen en wordt mede mogelijk gemaakt door buurtbudget. Kijk voor meer informatie op de website van de Driehoek.

Opnieuw te gast bij EVA

Op donderdag 1 november waren we nogmaals te gast bij EVA radio, nu om te praten over de voorstelling Queen of the Mist. Te gast waren dit keer Kirsten, die de rol van Anna Edson Taylor op zich neemt, en Pieter, die onder meer kuiper, manager en president speelt in de voorstelling.

Het werd een levendig interview, waarin ook enkele fragmenten uit de oorspronkelijke off-Broadway musical te horen waren. Ook dit interview is weer in zijn geheel terug te luisteren op de website van EVA.

VSBfonds
De productie Queen of the Mist kwam tot stand mede dankzij een bijdrage van het VSBfonds. Het VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving.
In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: "Iedereen doet mee".

Voorproefjes klaar, nu het echte werk!
Op zondag 8 juli gaven we ons eerste voorproefje van Queen of the Mist tijdens Struinen in de Tuinen (drie keer zelfs). Het was prachtig weer en er was veel publiek, dat genoot van de voorstelling. Dus voor iedereen een geslaagde middag. Op zaterdag 8 september deden we dit nog eens dunnetjes over tijdens de Dag van de Amateurkunst, met een voorstelling in het Eemhuis en in de Sint Aegtenkapel. Ook deze konden op enthousiasme van het publiek rekenen.

Jubileum: Totaal 20 jaar!

In 1998 constateerde het Amersfoortse Opera en Operettegezelschap (AOOG) dat opera en operette wat uit de mode was geraakt. Musical had de toekomst! Er werd een jonge muzikaal leider aangetrokken, Reinier Bavinck, en samen gooiden ze het roer om. Amersfoortse Muziektheatergroep Totaal werd geboren! Dit jaar vieren we dus 20 jaar Totaal én 20 jaar Reinier als muzikaal leider. Dat moest gevierd worden met een reünie! Deze vond plaats op vrijdag 15 juni. We hadden een mooie opkomst en hebben samen gezellig gebarbecuet, herinneringen opgehaald en natuurlijk samen 20 jaar repertoire doorgezongen.

Totaal te gast bij EVA

Donderdag 14 juni was onze voorzitter Jennelien te gast bij EVA radio om te praten over het Gouden Vraagteken, een prijs in de vorm van een adviestraject die wij afgelopen maart wonnen.

Het hele interview, waar ook de gewonnen adviseur bij aanwezig was, is terug te luisteren op de website van EVA.

In het najaar mogen we terugkomen om te vertellen over onze voorstelling Queen of the Mist.

Auditieoproep: sopranen voor Queen of the Mist

Zou je komende november en februari wel met ons in het theater willen staan? Dit is je kans! Wij zijn op zoek naar sopranen die op projectbasis nog aan willen en kunnen sluiten bij het ensemble van Queen of the Mist. De repetities voor dit unieke muziektheaterstuk zijn al in volle gang en de voorstelling begint al goed vorm te krijgen, alleen constateren we dat we aan de kant van de mezzo's en hoge sopranen nog wel wat versterking zouden kunnen gebruiken.

Dit is een unieke kans voor ervaren zangeressen die (meer) ervaring op willen doen met muziektheater. De repetities richten zich vooral op spel en regie, hiervoor is geen ervaring vereist. Het is belangrijk dat je zelf in staat bent om je zangpartijen uit je hoofd te leren met behulp van bladmuziek en audio-opnames. Als projectlid hoef je niet mee te helpen in de organisatie van de productie, wel wordt er van je verwacht dat je er alle repetities bij kunt zijn en betaal je een eenmalige bijdrage van 100 euro.

Ben jij ervaren genoeg om deze uitdaging aan te gaan? Wil je tijdelijk deel uitmaken van onze gezellige en ambitieuze muziektheatergroep? Kom dan langs bij een van onze repetities op dinsdagavond of geef je gelijk op voor de audities op zaterdag 23 juni.

Wij repeteren op zaterdag 3 november 2018 en op elke dinsdagavond (buiten de vakanties) in de periode september 2018 tot en met januari 2019. De optredens zijn in de weekenden 24-26 november 2018 en 1-3 februari 2019. Voor meer informatie en aanmelden, mail naar: pr@muziektheater-totaal.nl of bel met Reinier Bavinck: 06-20314399.

Totaal wint adviestraject Gouden Vraagteken

Totaal is in maart 2018, samen met twaalf andere culturele vrijwilligersorganisaties, winnaar geworden van het Gouden Vraagteken van de Provincie Utrecht. De prijs bestaat uit een Advies-op-Maat traject. Dit is onderdeel van het programma Cultuur Onderneemt, waarmee de provincie Utrecht het ondernemerschap van de culturele sector stimuleert.

Wij gaan dit Advies-op-maat traject gebruiken om te proberen om onze PR effectiever te maken. Zo kunnen we straks hopelijk onze ledenwerving en de promotie van onze voorstellingen een extra impuls geven!

2018 is het jaar van "Queen of the Mist"!
In 1901 lukt het voor het eerst iemand om in een ton de Niagara-watervallen af te gaan en heelhuids beneden te komen. Deze waaghals was alleen niet, zoals je wellicht zou denken, een stoere jonge kerel. Het was een eigenwijze dame van 63! Haar waagstuk leverde haar uiteindelijk echter niet de faam en rijkdom op waar ze op hoopte. Een opmerkelijk verhaal, zelfs zo opmerkelijk dat er een musical over geschreven is: Queen of the Mist. Deze productie is afwisselend tragisch en komisch en ademt helemaal de sfeer van het Amerika van begin vorige eeuw. Zoals inmiddels bijna gebruikelijk spelen we met Queen of the Mist weer een Nederlandse première! Eind november 2018 zijn we met deze avondvullende voorstelling weer te bewonderen in Theater de Lieve Vrouw, met een reprise begin februari 2019.
Overweeg je om mee te doen met Queen of the Mist, of ken je iemand die wellicht samen met ons dit mooie avontuur aan wil gaan?

Kom dan eens kijken op een van onze repetities. We repeteren normaliter elke dinsdag van 20:00 ongeveer 22:15.

Stuur voor meer informatie een mailtje naar pr@muziektheater-totaal.nl.

Dag Sinterklaasje
Vrijdag 1 december 2017 was het zover: drie uitvoeringen van Over de Grens in Theater de Lieve Vrouw. We hebben er van genoten en het publiek ook. Houd onze site in de gaten, binnenkort komt het fotoalbum online!

Promo
Bekijk voor een nadere kennismaking met Totaal ook eens onze promo!!